Segítesz?

Segítesz?

hulladekCélunk nem más, mint felhívni a figyelmet a Tisza szennyezésére, és élő vizeink védelmének fontosságára. Mert nemcsak az óceánban vannak úszó szemétszigetek, hanem Szőke Szerelmünk, a Tisza vizében is. Amit a forrásnál a patakba engedünk, az egyszer eljut az ártereinkbe, az ivóvizünkbe, a világ óceánjaiba, onnan pedig… talán még a tányérunkra is. Az elmúlt évek PET Kupái során több tonna hulladékot és sok tapasztalatot gyűjtöttünk, melyek  továbbgondolásra és bemutatásra érdemesek. Elgondolkodtatóak. Szeretnénk megmutatni ezt az összetett problémát, és olyan inspiráló megoldási javaslatokat tenni, melyek reményeink szerint egyre több embert nyernek meg a Tisza ügyének. Minden eddiginél nagyobb szükség van ugyanis arra, hogy hazánk élővizeit megóvjuk.

További célunk népszerűsíteni a vízi sportokat, azon belül is az evezést. Mert ez embert farag mindenkiből, kitartásra tanít és hozzásegít ahhoz, hogy csodálatos helyekre juthassunkevezes a tiszan el. Több evezőst szeretnénk látni a Tiszán, és szeretnénk visszahozni azt a pezsgő vízi életet, ami régebben jellemezte hazánk vizeit. Kevesebb Hurghada, több vidéki-hazai turizmus! :)A természet védelmén és a sport szeretetén kívül célunk az is, hogy közösséget kovácsoljunk a jó szándékú és tenni akaró emberek csoportjaiból. Mert ez az izgalmas és életre szóló kaland közösséget formál és egyre több embert és céget nyer meg a Tisza ügyének. Hogy az eddigi eredmények létrejöhettek, abban nagy része van a számtalan együttműködő partnernek, településnek, szakhatóságnak, támogatónak és a sok-sok lelkes zöldgalléros önkéntesnek. Köszönet nekik, köszönet nektek!

Céljaink elérése érdekében az alábbi írásunkban mutattuk be kezdeményezésünket, melyben a szakmai szervezeteket és szakértőket hívtunk össze a Tisza állapotának kezelése érdekében.

Kerekasztal és ötletbörze a tiszta Tiszáért, Áder János védnökségével

Újabb mérföldkőhöz érkezett a PET Kupa. Év közben is fontos dolgok történnek, az őszi kiállítás után most kerekasztal beszélgetést szervezünk Szolnokon, amelynek védnöke Áder János. Köztársasági elnökünk már korábbról ismeri a PET Kupát, tavaly találkozott standunkkal a Gödöllői Filmfesztiválon. A szolnoki kerekasztalra a vízvédelem, a hulladékgazdálkodás, a természetvédelem, a nemzeti parkok és a kormányzat szakembereit

0 comments