Szemétszedésből kaland!

PET KUPA: EGY INSPIRÁLÓ KEZDEMÉNYEZÉS A HAZAI ÉLŐVIZEK VÉDELME ÉRDEKÉBEN. TARTS VELÜNK!

ÁmuljJelentkezz

Ugorj fejest a kalandba!

Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma! A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. Ez a környezetvédelmi akció úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben rendezvényeket, hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez.3 fő célunk: ÉLŐ vizeink védelme, a vízi sportok (kajak, kenu) népszerűsítése és a közösségépítés! Fő tevékenységeink: PET Kupa verseny megszervezése, Tisza kutatás és ártéri hulladékmonitoring, természetvédelem, környezetvédelmi szemléletformálás (kiállítás és oktatás), természetfilmek készítése, csapatépítő tréningek és különleges kalandok szervezése, az első Szemétevő Szeméthajó megépítése és üzembe helyezése!

Hírek

 • A mikroműanyagok nyomában – házi kísérlet

  A mikroműanyagok nyomában – házi kísérlet

  Egyre többet hallani a mikroműanyagok problematikájáról és az élővizekbe jutó hulladékok kockázatáról. Még itt Magyarországon is sokszor esik szó az óceánokon úszó szemétszigetekről, s annál kevesebb a kertek alatt nálunk elúszó PET zajlásokról, amik bizony tovább sűrítik a tengerek, óceánok …Tovább a cikkhez »
 • PET bányák az idei Kupa útvonalán – Hulladékmonitoring III.

  PET bányák az idei Kupa útvonalán – Hulladékmonitoring III.

  Képes, filmes beszámoló a Természetfilm.hu, a Greenius és a Sonar Búvárcsoport által szervezett tiszai terepbejárásról, ami az év eleji jeges ár által hozott és az elmúlt évek alatt lerakódott hulladékokat vizsgálta újabb 50 folyamkilométeren a Felső-Tiszán. A PET Kupa az …Tovább a cikkhez »
 • Tisza a jeges ár után – Hulladékmonitoring II.

  Tisza a jeges ár után – Hulladékmonitoring II.

  Rendes, dolgozó emberként nem tudtunk egyből a tiszai jeges ár hírére autóba pattanni, de egy hétre rá, már nem bírtuk visszafogni magunkat és egy szürke hétfő reggelen, a terepi felszereléseket és a kamerákat bepakolva elindultunk a Felső-Tiszára. Útközben folytattuk az …Tovább a cikkhez »
 • Egy PET-hajó építésének tapasztalatai

  Egy PET-hajó építésének tapasztalatai

  Javában zajlik a nevezési időszak az 5. PET Kupára, és egy ilyen időszakban bizony aranyat ér minden bátorító szó. Következzen hát az 1. PET Kupán a legelső helyen végzett hajóegység, a CsiPETbull élettörténete az emeritus PET kalauz, Gyenes Károly tollából. …Tovább a cikkhez »
 • Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

  Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

  KEDVES PET KALÓZOK, TÁMOGATÓK, PARTNEREK ÉS ÉRDEKLŐDŐK! FEBRUÁR 1.: A Tisza Élővilágának Emléknapja 2001-óta minden évben ezen a napon emlékezünk meg a Tisza élővilágára pusztító hatást gyakorló cianidos gátszakadásról, mely arra figyelmeztet, hogy az emberi tevékenység, gondatlanság milyen hatással van …Tovább a cikkhez »

A Tisza hulladékmentesítését támogató szervezetek