Szemétszedésből kaland!

Ide jön az Ukrán szöveg

ÁmuljJelentkezz

Ugorj fejest a kalandba!

Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

Ide jön az Ukrán szöveg

Hírek

 • A mikroműanyagok nyomában – házi kísérlet

  A mikroműanyagok nyomában – házi kísérlet

  Egyre többet hallani a mikroműanyagok problematikájáról és az élővizekbe jutó hulladékok kockázatáról. Még itt Magyarországon is sokszor esik szó az óceánokon úszó szemétszigetekről, s annál kevesebb a kertek alatt nálunk elúszó PET zajlásokról, amik bizony tovább sűrítik a tengerek, óceánok …Tovább a cikkhez »
 • PET bányák az idei Kupa útvonalán – Hulladékmonitoring III.

  PET bányák az idei Kupa útvonalán – Hulladékmonitoring III.

  Képes, filmes beszámoló a Természetfilm.hu, a Greenius és a Sonar Búvárcsoport által szervezett tiszai terepbejárásról, ami az év eleji jeges ár által hozott és az elmúlt évek alatt lerakódott hulladékokat vizsgálta újabb 50 folyamkilométeren a Felső-Tiszán. A PET Kupa az …Tovább a cikkhez »
 • Tisza a jeges ár után – Hulladékmonitoring II.

  Tisza a jeges ár után – Hulladékmonitoring II.

  Rendes, dolgozó emberként nem tudtunk egyből a tiszai jeges ár hírére autóba pattanni, de egy hétre rá, már nem bírtuk visszafogni magunkat és egy szürke hétfő reggelen, a terepi felszereléseket és a kamerákat bepakolva elindultunk a Felső-Tiszára. Útközben folytattuk az …Tovább a cikkhez »
 • Egy PET-hajó építésének tapasztalatai

  Egy PET-hajó építésének tapasztalatai

  Javában zajlik a nevezési időszak az 5. PET Kupára, és egy ilyen időszakban bizony aranyat ér minden bátorító szó. Következzen hát az 1. PET Kupán a legelső helyen végzett hajóegység, a CsiPETbull élettörténete az emeritus PET kalauz, Gyenes Károly tollából. …Tovább a cikkhez »
 • Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

  Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

  KEDVES PET KALÓZOK, TÁMOGATÓK, PARTNEREK ÉS ÉRDEKLŐDŐK! FEBRUÁR 1.: A Tisza Élővilágának Emléknapja 2001-óta minden évben ezen a napon emlékezünk meg a Tisza élővilágára pusztító hatást gyakorló cianidos gátszakadásról, mely arra figyelmeztet, hogy az emberi tevékenység, gondatlanság milyen hatással van …Tovább a cikkhez »

A Tisza hulladékmentesítését támogató szervezetek