KEZDD KICSIBEN!

Tarts velünk, csatlakozz a Kezdd kicsiben, együtt a jövőért! Facebook csoporthoz!

Mit tehetünk, ha a fenntarthatóságot szeretnénk beépíteni a mindennapok gyakorlatába? A dm ősszel „Kezdd kicsiben!” felhívással edukációs programot és közösségi kihívást indít, hogy felhívja a figyelmet azokra a kis lépésekre, amelyeket a hétköznapokban megtehetünk. A Facebook csoportba belépő minden új tag után 100 Ft támogatás kerül a programtól a PET Kupához, segítve a jövő évi hulladékgyűjtő tiszai verseny megrendezését.

A dm döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak, a környezeti, társadalmi és a gazdasági aspektusok figyelembevétele megjelenik a vállalat folyamataiban, mindennapi gyakorlatában és a saját márkás termékek fejlesztésében: mind az összetevők mind a csomagolások terén fontos lépések történtek.

A vállalat nem csak saját folyamatainak optimalizálásán munkálkodik, de felelősséget érez abban is, hogy a vásárlók figyelmét felhívja a választási lehetőségekre: talán ritkán gondolunk arra, hogy mi köze lehet a natúrkozmetikumoknak a planktonokhoz, vagy hogy egy-egy utántöltő megvásárlásával hány százalék felesleges csomagolást spórolhatunk meg, de ezek az apró döntések is számítanak. Már azzal is sokat tehetünk, ha kipróbálunk egy környezetbarát tisztítószert, vagy ha mindig magunknál tartunk egy pamuttáskát, megnézzük, hogy a csomagolás újrahasznosított-e, a felhasznált papír honnan származik.

A vállalat ezért 2019 októberében edukációs programot és egy facebook kihívást indít, amelynek fókuszában a pozitív cselekvési minták állnak. A fenntartható hétköznapokhoz és a facebook kihívások teljesítéséhez Nagy Réka Ökoanyutól kapnak tippeket azok, akik csatlakoznak a dm csoportjához. A dm a résztvevőket az egyéni elköteleződésen túl is szeretné motiválni: minden csatlakozó személy után 100 forinttal támogatják a 2020-as Tiszai PET Kupát. Céljuk, hogy 1 millió forinttal tudják segíteni a hiánypótló hulladékgyűjtés lebonyolítását, így minden egyes vállalás hozzájárul, hogy elérjék ezt a kitűzött célt.

A dm a weboldalán külön menüpontban ad tippeket a fenntartható hétköznapokhoz, s mutatja meg, mely termékeit alakította át a fenntarthatósági szempontok mentén, milyen kezdeményezéseket tett a témában. A pozitív minták, ötletek terén a programban az Élelmiszerbankkal is együttműködik a drogéria. A vásárlói edukáció mellett a vállalat dolgozóinak érzékenyítése iránt is elkötelezett, fontos cél, hogy a munkatársak a napi munkájuk során is figyelembe vegyék a környezeti és fenntarthatósági szempontokat, ehhez gyakorlati segítséget és iránymutatást kapjanak.

„Piacvezető vállalatként felelősségünk van abban, hogy alternatívát mutassunk meg a különféle termékkategóriákban, választási lehetőségeket kínáljunk, miközben saját vállalati felelősségünkkel is tisztában vagyunk”

mondta el Kanyó Roland a dm marketing és PR menedzsere.

Az őszi program folytatásaként 2020 első félévében pályázattal is készülnek civil szervezetek számára: a környezet megóvására fókuszáló kezdeményezéseket segítenek majd.

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium