Szemétszedésből kaland!

PET KUPA: EGY INSPIRÁLÓ KEZDEMÉNYEZÉS A HAZAI ÉLŐVIZEK VÉDELME ÉRDEKÉBEN. TARTS VELÜNK!

ÁmuljJelentkezz

Ugorj fejest a kalandba!

Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma! A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. Ez a környezetvédelmi akció úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben rendezvényeket, hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. 3 fő célunk: ÉLŐ vizeink védelme, a vízi sportok (kajak, kenu) népszerűsítése és a közösségépítés! Fő tevékenységeink: PET Kupa verseny megszervezése, Tisza kutatás és ártéri hulladékmonitoring, természetvédelem, környezetvédelmi szemléletformálás (kiállítás és oktatás), természetfilmek készítése, csapatépítő tréningek és különleges kalandok szervezése, az első Szemétevő Szeméthajó megépítése és üzembe helyezése!

Hírek

 • Tisza a jeges ár után - Hulladékmonitoring II.

  Tisza a jeges ár után - Hulladékmonitoring II.

  Rendes, dolgozó emberként nem tudtunk egyből a tiszai jeges ár hírére autóba pattanni, de egy hétre rá, már nem bírtuk visszafogni magunkat és egy szürke hétfő reggelen, a terepi felszereléseket és a kamerákat bepakolva elindultunk a Felső-Tiszára. Útközben folytattuk az …Tovább a cikkhez »
 • Egy PET-hajó építésének tapasztalatai

  Egy PET-hajó építésének tapasztalatai

  Javában zajlik a nevezési időszak az 5. PET Kupára, és egy ilyen időszakban bizony aranyat ér minden bátorító szó. Következzen hát az 1. PET Kupán a legelső helyen végzett hajóegység, a CsiPETbull élettörténete az emeritus PET kalauz, Gyenes Károly tollából. …Tovább a cikkhez »
 • Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

  Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

  KEDVES PET KALÓZOK, TÁMOGATÓK, PARTNEREK ÉS ÉRDEKLŐDŐK! FEBRUÁR 1.: A Tisza Élővilágának Emléknapja 2001-óta minden évben ezen a napon emlékezünk meg a Tisza élővilágára pusztító hatást gyakorló cianidos gátszakadásról, mely arra figyelmeztet, hogy az emberi tevékenység, gondatlanság milyen hatással van …Tovább a cikkhez »
 • PET Kupa 2017! - Publikus az idei dátum és útvonal!

  PET Kupa 2017! - Publikus az idei dátum és útvonal!

  PET Kupa 2017 ***** 5. alkalommal a Tiszáért! Tisztelt Támogatónk! Kedves PET Kalóz, Önkéntes, Kolléga és Barát! Még soha nem kaptunk annyi támogatást, segítséget és bátorítást a Tisza megtisztításához, mint 2016-ban. Ennek köszönhető, hogy több rekordot is felállítottunk. Minden eddiginél …Tovább a cikkhez »
 • Önkéntesek kerestetnek!

  Önkéntesek kerestetnek!

  A PET Kupának egyik fő hajtó motorja az önkéntesség. Minden szervező és segítő rengeteg időt és energiát áldoz a közös misszióra, miszerint meg szeretnénk tisztítani éltető folyónkat, amely év tízezredek óta alakítja kultúránkat, hazánkat, éghajlatunkat… Keressük azokat az önkénteseket, akik …Tovább a cikkhez »

A Tisza hulladékmentesítését támogató szervezetek