Szemétszedésből kaland!

PET KUPA: EGY INSPIRÁLÓ KEZDEMÉNYEZÉS A HAZAI ÉLŐVIZEK VÉDELME ÉRDEKÉBEN. TARTS VELÜNK!

ÁmuljPalackra magyar!

Épül a szemétevő szeméthajó!

Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

A PET Kupa egy non-profit, civil kezdeményezés. A PET Kupa úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben zajló rendezvénysorozatként hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. 3 fő célunk: ÉLŐ vizeink védelme, a vízi sportok népszerűsítése és a közösségépítés! Fő tevékenységeink: Éves PET Kupa verseny megszervezése, kutatás és hulladékmonitoring a Tiszán, környezetvédelmi kiállítások és oktatások tartása, természetfilmek készítése, csapatépítő tréningek és különleges kalandok szervezése, az első Szemétevő Szeméthajó megépítése és üzembe helyezése!

Hírek:

 • Év végi adomány a Siemens-től

  Év végi adomány a Siemens-től

  Komoly pénzadománnyal támogatja a Siemens a PET Kupa jövőbeli munkáját. Köszönjük a Siemens Önkéntes Közösségnek, hogy 2016-ban munkájukkal és adományukkal hozzájárultak a Tisza élhetőbbé és tisztábbá tételéhez. Az adomány segíti a munkánkat abban, hogy folytathassuk a tiszai hulladékhelyzet monitorozását és …Tovább a cikkhez »
 • Playboy hősök a PET Kupa mellett - szavazzatok!

  Playboy hősök a PET Kupa mellett - szavazzatok!

  A Playboy a társadalmi felelősségvállalás jegyében indította el nemrégiben a Playboy HERO kezdeményezést. A lényege, hogy közéleti szereplők, hírességek, művészek, üzletemberek és döntéshozók állnak ki egy olyan ügyért, amit fontosnak éreznek. Ők a “hősök”, akik lobbiznak, bevetik befolyásukat, hírnevüket azért, …Tovább a cikkhez »
 • Duna-Tisza-Óceán - előadás és beszélgetés a Római parton

  Duna-Tisza-Óceán - előadás és beszélgetés a Római parton

  A zord idő ellenére a folyóinkért folytatott küzdelem nem áll meg, sőt, most fogunk csak igazán rákapcsolni. Először is lesz egy kis kerekasztal és ötlettornádó a Rómain – November  25. (péntek) 10-14 óra “Élővizeink hulladékhegyei folyóktól az óceánokig: vannak-e a …Tovább a cikkhez »
 • Ez a nyolc éves fiú elmondja, miért dolgozunk!

  Ez a nyolc éves fiú elmondja, miért dolgozunk!

  STÁB: Aranyász György – versmondó Lukácsi Kornél – rendező, vágó Tisza Balázs – operatőr Aranyász György édesapja – operatőr Géczi Teodóra – zene 2016-ban, a 4. PET Kupán önkéntesként dolgozott Lukácsi Kornél PET Kalóz. A túra alatt – már amikor …Tovább a cikkhez »
 • Rekorderedménnyel zárult a 4. PET Kupa: 45.000 műanyag palacktól tisztult meg a Tisza

  Rekorderedménnyel zárult a 4. PET Kupa: 45.000 műanyag palacktól tisztult meg a Tisza

  PET Kupa tiszai hajósai idén nyáron is bebizonyították, hogy összefogással, elszántsággal, ötletességgel és kemény munkával rekordmennyiségű hulladéktól tisztítható meg a Felső-Tisza vidéke. A környezetvédelmi kezdeményezés PET flottája saját építésű pillepalack hajóival járta be a Szatmárcseke–Tiszamogyorós távot. Hat nap alatt rekordmennyiségű …Tovább a cikkhez »

A Tisza hulladékmentesítését támogató szervezetek