Szemétszedésből kaland

EGY INSPIRÁLÓ KEZDEMÉNYEZÉS A HAZAI VIZEKÉRT

PET KUPA

Súlyosan szennyezett terület felderítése
tonna szennyező anyag eltávolítása
darab PET palack súlyának felel meg
Szennyezett terület megtisztítása
Hulladékhajó

A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma! A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. Ez a környezetvédelmi akció úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben rendezvényeket, hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. Három fő célunk: élő vizeink védelme, a vízi sportok (kajak, kenu) népszerűsítése és a közösségépítés.

Kik vagyunk?

Legfrissebb hírek

A 2019-ES ÉV CIVIL SZERVEZETI ÖNKÉNTES PROGRAMJA: A TISZAI PET KUPA

A 2019-es Év Civil Szervezeti Önkéntes programja: a Tiszai PET Kupa

Az Önkéntes Központ Alapítvány minden évben díjazza az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait. A díjátadó célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését. Az Év Civil Szervezeti Önkéntes Programja díjat a Tiszai PET Kupa kapta.

Ezer zsák? Pipa!

Ezer zsák? Pipa!

"Kenuztál már a Tisza-tó szűk csatornáin? Megcsodáltad már tiszavirágzáskor? Láttad már halászni a gémjeit a Nagy-Morotvában? És vajon hallottad már, hogyan reccsen a petpalack a lábad alatt, mikor a partjára lépsz?

Petkalózrádió, 2. adás

Petkalózrádió, 2. adás

Bele kellett telnie pár évtizednek, mire kiderült, hogy az óceánok sem tudnak minden szemetet elnyelni. Charles J. Moore kapitány 1999-ben fedezte fel a Csendes-óceáni szemétszigetet, az első, szemmel látható jelét annak, hogy a tengeri “szemétlerakók” kezdenek megtelni.

Petkalózrádió, 1. adás

Petkalózrádió, 1. adás

A Tiszai PET Kupa hulladékgazdálkodásért felelős projektvezetője Hankó Gergely nemrég Bilbaóban járt, ahol részt vett az ISWA (International Solid Waste Association) 2019-es konferenciáján.

Osszuk meg és legyen kék!

Osszuk meg és legyen kék!

A kék Tisza partján kék sátorban és szárazon. Mindezt az expodom.hu-nak köszönhetően, aki egy-egy 3x6m acélvázas sátrat ajánlott fel.

A re-műanyag díj

A re-műanyag díj

Skóciában, egy nemzeti park látogatóközpontjában láttam meg az inspiráló tárgyat. A díj tehát tette amit kellett, és kellette magát.

Csatlakozz a Kezdd kicsiben, együtt a jövőért! Facebook csoporthoz!

Csatlakozz a Kezdd kicsiben, együtt a jövőért! Facebook csoporthoz!

A dm ősszel „Kezdd kicsiben!” felhívással edukációs programot és közösségi kihívást indít, hogy felhívja a figyelmet azokra a kis lépésekre, amelyeket a hétköznapokban megtehetünk.

NEMZETKÖZI LÉPÉSEK A TISZA VÉDELMÉBEN

NEMZETKÖZI LÉPÉSEK A TISZA VÉDELMÉBEN

A tiszai PET Kupa résztvevői 7 év alatt közel 70 tonna szennyező anyagtól mentesítették a folyót. Ahhoz azonban, hogy a helyreállított területeket ne szennyezze be újabb műanyag áradat, a Tisza-menti országok együttműködése szükséges.

Anyagilag támogatom

2.000Ft-tól

Pénzbeli támogatásoddal hozzájárulsz a tiszai hulladékprobléma felszámolásához: még több hulladék kerül ki a folyóból, több emberhez jutnak el híreink, együtt szebb és élhetőbb környezetet teremtünk.

Utalási információk

Számlaszámunk: 11600006-00000000-25933581
Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület
Adószám: 18228476-2-41

Utaláskor kérünk, hogy közleményben tűntesd fel: Nevedet, Email címedet, és hogy PET Kupa!

KÖSZÖNJÜK

Szponzorálni szeretném

200.000Ft-tól

Aki cégként, szponzorként szeretne segíteni, annak részletes projekttervet készítünk és igény esetén a cégre szabottan, személyesen prezentálunk!

Keress bennünket bizalommal!
petkupa@gmail.com
·
+36-30-314-7550 · +36-21-262-0537

KÖSZÖNJÜK

MÁSKÉPPEN TÁMOGATOM

Tettekkel

KÖSZÖNJÜK

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium