Támogatóink

A PET Kupa fő támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Az Agrárminisztérium a környezetvédelemért és a természetvédelemért való felelőssége keretében figyelemmel kíséri és ösztönzi a környezet védelmét szolgáló új módszerek és eljárások fejlesztését, azok alkalmazását. Kiemelt figyelmet és támogatást biztosít a hulladékkeletkezés megelőzésére, az önkéntesen szerveződő környezet- és természetkímélő kezdeményezések támogatására, amelyek a környezeti tudatosság fejlesztését szolgálják. Ezért is támogatjuk évek óta a PET Kupát, amely – a tiszai hulladékszennyezés megelőzése és csökkentése érdekében mára már határokon átnyúló akcióvá vált.

Agrárminisztérium

A Köztársasági Elnöki Hivatal kielelten fontosnak tartja az élővizek védelmét. Ezért a PET Kupa kezdeményezés kerekasztal, szakmai egyeztető fórumait szakmailag támogatja, törekvéseit nagyra értékeli. Az "Üzenet a palackban" c. dokumentumfilm befejezését és bemutatóját is támogatásban részesítette a Hivatal, hogy a vízvédelem fontosságának ismeretterjesztése és disszeminációja minél szélesebb körben megvalósuljon.

Köztársasági Elnöki Hivatal

A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség (MAGYÜSZ) tagjai felelős ásványvíz-, gyümölcslé és üdítőital gyártó vállalatok, amelyek egyik legfőbb küldetése a szemléletformálás. A Szövetség tagjai a körforgásos gazdaság modelljét kívánják alkalmazni, proaktívan reagálnak a környezetvédelmi kihívásokra, támogatják a szelektív gyűjtést a PET-palack és más csomagolási hulladék tekintetében is. A MAGYÜSZ tagjait adó vállalatok elkötelezetten támogatják a szelektíven gyűjtött hulladékok újrahasznosítását. Ebből a megfontolásból indította el a Szövetség 2017-ben a PET-palack szelektív hulladékgyűjtésére buzdító fiatalos online edukációs kampányát és támogatja a Tiszai PET Kupát.

http://www.asvanyvizek.hu/
A MAGYÜSZ tagjait adó felelős vállalatok elkötelezetten támogatják a szelektív hulladékgyűjtést és a szelektíven gyűjtött hulladékok újrahasznosítását.

Magyar Ásványvíz

Henkel Magyarország Kft.

A Henkel elkötelezettsége a fenntarthatóság terén az alapvető vállalati értékeink között szerepel. Globális fenntarthatósági stratégiát alkalmazunk, amely minden egyes tevékenységünket és értékláncunk teljes egészét lefedi, a gyártástól a fogyasztókkal kialakított partnerkapcsolaton át a helyi jótékonysági szervezetek támogatásáig és a munkavállalóink környezettudatos szerepvállalásáig. A műagyaghulladék elleni törekvésünk legnagyobb megnyilvánulása a Henkel és a Waste Free Oceans közötti partnerség. Emellett fontos és örömteli lépésnek tartjuk a PET kupához való csatlakozásunkat, melyben amellett, hogy izgalmas, kalandos formában hívhatjuk fel a figyelmet a műanyaghulladék összegyűjtésére és újrafelhasználására, egyúttal a Tisza és ártere megtisztításának aktív részesei lehetünk.

Henkel Magyarország Kft.

A JOINTISZA projekt a Tisza vízgyűjtő területére összpontosítva célul tűzi ki az integrált Tisza vízgyűjtő gazdálkodási terv aktualizálását, összehangolva azt az árvízvédekezés főbb intézkedéseivel. A mintegy két és fél évre tervezett projektben az öt érintett Tiszai ország és nemzetközi szervezetek közös munkájára kerül sor, vízgyűjtő gazdálkodással, vízkészlet gazdálkodással és árvízvédelemmel foglalkozó szakértők bevonásával. A JOINTISZA projekt a Duna Transznacionális Program keretei között az Európai Unió és Magyarország támogatásával valósul meg a 2017-2019-es időszakban.

JOINTISZA

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a hazai zöldipari vállalkozások érdekvédelmi szervezete 230, a környezetünkért felelősséget érző és vállaló taggal, közöttük szinte minden környezeti szakterületen – klíma-, zaj-, levegő-, víz-, talajvédelem, hulladék, szennyvíz, kárelhárítás, megújuló energia stb.– szolgáltatásokat nyújtó és/vagy termékeket előállító tanácsadó, tervező, kivitelező és gyártó cégekkel, kutató és vizsgáló szervezetekkel, laboratóriumokkal, egyetemekkel. A PET Kupa kezdeményezést Szövetségünk és több tagszervezetünk is támogatja.

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

A Marquard Mediának, mint hazánk egyik vezető médiavállalatának, kulcs szerepe van a társadalmi szemléletformálásában, a tudatos és felelős gondolkodás kialakításában, hiszen komoly befolyással bír olvasói világlátására, értékrendjére, életformájára. A médiacsoport nemcsak azt befolyásolja, hogy az olvasók mit látnak a világból és hogyan látják azt, hanem azt is, mit gondolnak róla, mit tartanak fontosnak benne. Éppen ezért céljuk, hogy a kezükben lévő eszközökkel ne csak értéket teremtsenek, hanem felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Több ezt célzó projektünk között például a Playboy Hero a felelős 21. századi férfi szerepvállalásához kínál útmutatást, aminek keretén belül a PET Kupa is támogatásban részesült.

Marquard Media

A Messer Hungarogáz Kft. a parti rendezvények színvonalát növeli. Tóth Pál fizikus, a Fizibusz előadója-kutatója tudományos ismeretterjesztő előadásokban magyarázza el a PET palack különleges tulajdonságait az érdeklődőknek, emellett “gázt ad” a hajók összeállításához és a rendezvénytől elmaradhatatlan palacksortűzhöz.

Messer Hungarogáz Kft.

A Siemens a 2016-os PET Kupás indulásán túl, további pénztámogatással segíti az egész éves küzdelmet a hulladékok ellen. Hatalmas köszönet a környezettudatos vezetőségnek és a segítő szándékú munkatársaknak!

Siemens

Az Adjuk Össze kampánynak köszönhetően jött össze a szükséges pénzmag a Szemétevő Szeméthajó létrehozására! Minden támogatónak nagyon köszönjük!

Adjuk Össze

A Holofon Zrt., mint a magyar hulladékgazdálkodás egyik meghatározó szereplője és a műanyag hulladékok újrahasznosításának specialistája, minden évben támogatja a PET Kupa verseny megszervezését!

Holofon Zrt.

A Büchl Hungária támogatásával létrejöhetett az Első Tiszai Hulladékmonitoring.

Újító, hozzáértő és teljesítményorientált vállalkozásként abban vagyunk érdekeltek, hogy a hulladékokat feldolgozás után visszajuttassuk az anyagkörforgásba. A hulladékok szelektív gyűjtése, a modern hulladékkezelés a felhalmozódott szakmai tapasztalat révén vezető szerepet vállalunk a hulladékkezelési technológiák megvalósításában.Partnereink elégedettsége, és a környezet tisztasága a legfőbb érték számunkra.” (Gömöry Árpád ügyvezető igazgató)

Büchl Hungária Kft.

A FŐTÁV Zrt. Magyarország legnagyobb távhő-szolgáltató vállalata. Ma már 18 fővárosi kerületben 238 ezer lakást, illetve 7 ezer egyéb ipari fogyasztót lát el távfűtéssel és hűtéssel, valamint, meleg vízzel. Lakóparkok és modern, a legszigorúbb környezetvédelmi minősítésekkel rendelkező irodaházak, trendi középületek vagy akár a budapesti belváros távhőre kötését célzó „Kéménymentes belváros” programja is bizonyítja, hogy a távfűtési és hűtési szolgáltatás új szakaszba lépett és az okos jövőt hozza el minden felhasználó számára. A vállalat zöld törekvéseit és a társadalmi felelősségvállalást összekötve, 2018-ban a FŐTÁV Zrt. is képviselteti magát saját flottájával a PET Kupán, remélve, hogy a hő- és hűtési energia szolgáltatók zászlós hajójaként több, az energiaszektorban tevékenykedő szolgáltató is követi példáját.

FŐTÁV Zrt.