Elindult a nevezés a 2022-es PET Kupa versenyekre

A hagyományos, többnapos folyami pethajós versenyek alkalmával tavaly 20 tonna hulladék gyűlt össze a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán és a Bodrogon. Idén immáron 10. éve lesz, hogy pillepalackokból épített hajókon szállunk vízre és a hulladékot felhasználva küzdünk a hulladék ellen. 2022-ben ismét három különböző időpontban és helyszínen szervezünk folyami versenyeket. A korábbi rendezvények vidám hangulatát, a PET Kupákra jellemző egyedülálló közösségi élményt és a folyók páratlan szépségű élővilágát idén is garantálhatjuk!

II. Bodrogi PET Kupa - záró videó

Több mint 8 tonna hulladék összegyűjtésével zártuk a II. Bodrogi PET Kupát. A szoros versenyben az első helyen a Siemens Evező-SÖK csapata végzett! Őket követi az Aktív Magyarország, míg a harmadik helyet a helyi csapat, az olaszliszkai Liszka-gálya szerezte meg. A Tisza Hőse díjat a négyszeres címvédő PETúnia adta át a Siemens csapatának! A csapatok sok szeméthegyet elhordtak! Gratulálunk a helyezetteknek, és köszönjük minden résztvevőnek: a Ewing Olajtársaságnak, a Wesslingnek, a PETúniának, az Experience Balkánnak, az ÖkosaBBnak, az Erasmus+ csapatának és az önkénteseinknek a mögöttünk álló 5 napot!

Közzétette: Pet Kupa – 2021. szeptember 12., vasárnap

Légy naprakész, töltsd le te is a Tiszta Tisza Applikációt ITT!

A PET Kupa versenyeire való jelentkezést mobiltelefonos applikáció könnyíti. A Tiszta Tisza Applikációban (TTApp) a csapatok kapitányaitól várjuk a nevezéseket a kiválasztott versenyre. Az applikáció a későbbiekben lehetőséget ad csapattagok meghívására, illetve az TTAppban bárki tájékozódhat a meghirdetett versenyek részleteiről, majd a versenyidőszak alatt azok aktuális állásáról.

2022-es PET Kupa versenyek:

II. Tisza-tavi verseny

III. Tisza-tavi verseny

2022. június 16 – 19.

A Felső-Tiszai versenyhez képest kisebb hajós flotta, valamint rövidebb verseny várja a résztvevőket.

IX. Felső-Tiszai verseny

X. Felső-Tiszai verseny

2022. Július 30 - augusztus 7.

Hagyományos, leghosszabb verseny a folyó felső szakaszán. Kitartó és igazán elszánt kalózoknak ajánljuk.

II. Bodrogi verseny

III. Bodrogi verseny

2022. szeptember 7 - 11.

A futam kisebb létszámmal és a rövidebb programmal, napi távokkal a Tisza-tavi versenyre hasonlít, de a tapasztalatok alapján rengeteg hulladékot fogunk a Bodrogon összegyűjteni.

Nevezési határidő: 2022.02.28.
Beérkezett jelentkezések elbírálása: 2022.03.31.

Gyakori kérdések és válaszok a PET Kupa versenyekkel kapcsolatban.
A PET Kupa verseny-szabályzata.

Fényképes ízelítő a tavalyi versenyekből

II. Bodrogi PET Kupa, 2021

IX. Felső-Tiszai PET Kupa, 2021

II. Tisza-tavi PET Kupa, 2021

A PET Kupa versenyek megvalósulását évek óta fő támogatóként segíti az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A PET Kupa versenyeket az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően, azok maximális figyelembe vételével tartjuk. A versenyek megrendezésére kizárólag akkor kerül sor, ha az aktuális szabályok lehetővé teszik. A korábbi versenyek idejére hozott speciális járványügyi szabályok itt érhetőek el.

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium