Díjak, Elismerések

Highlights of Hungary Kurátori Díj, 2019

A Highlights of Hungary 2013 óta, független kezdeményezésként építi Magyarország értékteremtő közösségét. Kurátoraik támogatásával évről-évre olyan kiemelkedő történeteket és kiváló teljesítményeket gyűjtenek össze, melyekre büszkék lehetünk, melyek példaértékűek, szemléletformálóak, társadalmi hasznosságuk magas szintű. Jó embereket és jó ügyeket hoznak össze, így formálják a jövőt.

A közönségszavazás egy izgalmas korképe, lenyomata az adott év fókuszpontjainak. Olyan témák kerülnek jellemzően az élmezőnybe, amelyek az embereket a leginkább foglalkoztatják és azoknak a közösségeknek az erejét láttatják, amelyek egy-egy jelöltet kiemelnek a sorból. Mi viszont kíváncsiak lettünk arra, hogy vajon ez a "szivárványkoalíció" kurátori csapat, túllépve azon, hogy személyesen ki kit jelölt, konszenzusos döntésben ki tudja-e emelni azt a történetet, amely a Highlights of Hungary üzenetét az adott évben szerintük a leginkább képviseli.

így mesél a szervező Super Channel a Kurátori Díjról
A jelöléstől a Katona színpadáig

Az Év Civil Szervezeti Önkéntes Programja, 2019

Az Önkéntes Központ Alapítvány az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait díjazta, öt kategóriában adták át az elismeréseket. A díjjal az alapítvány célja, hogy kedvező irányba mozdítsák az önkéntesség társadalmi megítélését és növeljék az önkéntesség társadalmi ismertségét.

Az önkéntesség egyre szélesebb korosztályokat és társadalmi rétegeket érint. A kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át állami intézményekig és piaci vállalatokig egyre többen ismerik fel az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatásait. Emellett egyre több magánszemély is úgy érzi, hogy tudását fejlesztheti, és értékes új kapcsolatokat építhet ki az önkéntes tevékenységek révén.

áll az Önkéntes Központ Alapítvány közleményében
Többszörösen megérdemelt elismerés a PET Kupa hátországának

OZONE Zöld Díj I. helyezett, Civil szervezet kategória, 2017

Az OzoneTv - mint „zöld" tematikájú hazai televíziós csatorna, - olyan magánszemélyeket, óvodákat, iskolákat, civil szervezeteket és vállalatokat díjazott, akik számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért működésük és hétköznapi életük során arra törekednek, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.

Az Ozone Zöld-díj a fenntarthatóság és a környezet-, illetve a természetvédelem területén végzett kiemelkedő munkáért adományozott díjak közül azzal emelkedik ki, hogy önkéntes, spontán kezdeményezésű tevékenységeket ismer el.

méltatta a díjat dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója, zöld ombudsman-helyettes, a díjátadó fővédnöke
A PET Kupa első nevezése egy zöld díjra és máris az első helyezés

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium