Önkéntesség

A PET Kupának egyik fő hajtó motorja az önkéntesség. Minden szervező és segítő rengeteg időt és energiát áldoz a közös misszióra, miszerint meg szeretnénk tisztítani éltető folyónkat, amely évtízezredek óta alakítja kultúránkat, hazánkat, éghajlatunkat…

Önkéntesség

Az elmúlt 7 évben több száz önkéntes csatlakozott valamilyen formában a munkához. Hatalmas köszönet illeti őket, hogy idejükkel, tudásukkal, fizikai erejükkel támogatják a Tisza és ártere megtisztítását a hulladéktól. Természetes folyamat minden mozgalomnál, így a PET Kupánál is, hogy mára kialakult egy "kemény mag", aminek a száma évről évre növekszik. Ők azok a mindenre (de tényleg MINDENRE) elszánt veterán PET Kalózok, akiket nem tántoríthatnak el a szúnyogok, az embermagasságú csalán, a vihar és még a hó sem. Saját bevallásuk szerint - a jó ügy szolgálata mellett - a közösség az, amiért visszatérnek. És ez az, amire a legbüszkébbek vagyunk.

E fantasztikus közösség munkája a civil világban példa értékű, 2019-ben az Év Civil Szervezeti Önkéntes Programja díjat vehették át a PET Kupa önkéntesei.

Ismerjétek meg önkéntes csapatunkat, a teljesség igénye nélkül! Vannak akik évek óta, vannak akik, még nem régóta tagjai ennek a közösségnek. Hatalmas öröm és boldogság és büszkeség velük dolgozni! Csatlakozzatok, gyertek el, próbáljátok ki és tapasztaljátok meg milyen ennek a szemléletformáló, mindenre kész, befogadó társaságnak a tagjává válni!

Keressük azokat az önkénteseket, akik segíteni szeretnének a PET Kupának. Évek óta dolgozunk a szennyezések felmérésén, csökkentésén, a szemléletformáláson, cégek bevonásán s egyre szerteágazóbb tevékenységünk egyre több energiát és szakembert igényel. Jelentkezz nálunk, ha az alábbiakban szívesen részt vennél, mint PET Kalóz:

  • Nyári többnapos versenyek lebonyolításában
  • Téli ártéri takarításban
  • Kiállítások/fesztiválok lebonyolításában
  • Iskolai/óvodai szemléletformáló rendezvényeken
  • Műhely munka: hulladék szelektálásában és feldolgozásában
  • Irodai munka: fordítás, pályázatírás, online megjelenések írása
  • Egyéb 1-2 napos rendezvények, például ártér monitoring, csapatépítők lebonyolításában
  • Külföldi utakon, expedíciókban

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne javítani folyóink állapotán és szeretné tevékenységével is felhívni a figyelmet a környezetvédelem és a részvétel fontosságára! Továbbá természetvédelmi-, környezetvédelmi szakot hallgatóknak, az evezős sportok kedvelőinek, aktív zöldgallérosoknak, vagy azoknak akik csak heccből akarnak egy hetet kalózkodni a Tiszán! Illetve azoknak, akik kilépnének a komfortzónájukból és kipróbálnának valami inspirálóan újat!

Szerződés: Az önkéntesekkel „önkéntes szerződést” kötünk, melyben mindenki vállalja, hogy saját felelősségre vesz részt az akcióban. Az akciókon 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretével, felügyeletével vehetnek részt.

Várjuk jelentkezésed!

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium