Magyar nyelven is elérhető a világszerte alkalmazott hulladéktérképező applikáció

Karanténban sem pihennek a petkalózok. A Konasoft programozóival közösen fordításra adták a fejüket, így mostantól nincs nyelvi akadálya annak, hogy a környezetükért tenni vágyó magyar emberek is használják a TrashOutot, a világ legelterjedtebb illegális hulladéklerakókat feltérképező applikációját.

Az okostelefonos alkalmazással lefotózhatjuk a felfedezett hulladék kupacot, megjelölhetjük a hulladék lelőhelyét, annak méretét, regisztrálhatjuk, hogy milyen jellegű hulladékról van szó, és bejelentést tehetünk.

Töltsd le az applikációt és szállj szembe Te is a szeméthegyekkel!

Az applikációban pirossal láthatóak a szennyezett helyszínek, zölddel a megtisztított területek.

2016-os felméréseink eredményei

Példamutató felhasználóként magunk is megtisztíthatjuk a területet, az app segítséget nyújt az akció szervezéséhez és tudatja a közösséggel, ha sikerrel jártunk. A TrashOut alkalmazást a világ több mint 100 országában már több mint százezren használják. A magyar verzió elkészítésére a Nemzetközi Beruházási Bank által támogatott Tiszta Víz, Boldog Tisza program keretében került sor.

A Tiszai PET Kupa önkéntesei a tél folyamán több száz folyamkilométeren mérték fel a szennyezés mértéket.

A folyamatosan növekvő adatbázis vizualizációjában, önkéntes munka keretében a PET Kupa informatikai partnere és fő támogatója, a Konasoft segít. A Tiszta Tisza Térkép és a hozzá kapcsolódó tudástár hamarosan működésbe lép. Addig is a petkalózok a szennyezés gócpontjainak felmérésébe szeretnék bevonni a lakosságot: arra buzdítanak mindenkit, hogy minél többen töltsék le a magyar nyelvű, ingyenes applikációt és regisztrálják, ha illegális hulladékkal találkoznak a folyók partján vagy árterében.

Szervező

Szakmai partner

A program támogatója

Informatikai partner

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium