Elindult a nevezés az V. PET Kupára!

KEDVES PET KALÓZOK, TÁMOGATÓK, PARTNEREK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!
FEBRUÁR 1.: A Tisza Élővilágának Emléknapja

2001-óta minden évben ezen a napon emlékezünk meg a Tisza élővilágára pusztító hatást gyakorló cianidos gátszakadásról, mely arra figyelmeztet, hogy az emberi tevékenység, gondatlanság milyen hatással van a környezet élővilágára. A 17 évvel ezelőtti katasztrófa óta sincsenek könnyű napjai Szőke Szerelmünknek, hiszen a hulladékszennyezés és az utóbbi időben tapasztalható szennyvíz szennyezés folyamatosan mérgezi éltető folyónkat!

A Tisza tiszteletére mi erre a napra időzítettük az 5. PET Kupa nevezésének indítását!

Az ötödik születésnapját ünneplő környezetvédelmi program minden eddiginél nagyobb dobásokra készül idén, s reméljük, továbbra is számíthatunk részvételedre, támogatásodra, segítségedre!

A 2016-os kupagyőztes FestPET alternatív energiát is használt az izomerő mellett

Az elmúlt években több mint 10 tonna szennyező anyagot távolítottunk el veletek a Tiszából, és több mint 60 súlyosan szennyezett parti területet derítettünk fel, amelyből 20-at teljesen meg is tisztítottunk. A PET Kupának köszönhetően eddig több mint 30 hulladékhajó épült, helyi közösségek csatlakoztak a környezetvédelmi erőfeszítésekhez, és a filmeknek köszönhetően ezrekhez jutott el a hír, hogy a Tisza segítségre szorul.

Az idei verseny újdonsága, hogy a Tisza egyik mellékfolyója is csatlakozik a kezdeményezéshez: a Bodrog mentén élők is hajóra szállhatnak kedvenc folyójuk megtisztításáért. Ezt a csapatot a Zöld Kör természetvédelmi szervezet vezeti, Sárospataktól Tokajig tisztítják majd a folyót és annak partjait, erdejeit. Így aki kenuval a Bodrogon szeretne indulni, azzal majd a tokaji hídnál fogunk találkozni, ahol a 2 csapat egyesül!

„A Tisza és a Bodrog évezredek óta Tokaj ütőerének számít. A folyók állapota meghatározza városunk minőségét és megítélését, ezért nagyon fontosnak tartom az olyan természetvédelmi akciókat, mint a PET Kupa. Külön öröm számunkra, hogy az idén, Tokaj hídjánál találkozik majd a tiszai és a bodrogi csapat, utána pedig itt tartják pihenő napjukat.”- üdvözölte a verseny kiírását Posta György, Tokaj polgármestere

Idén nyáron 2017. július 1-jén veszi kezdetét a szemétderby!
Várjuk elszánt magáncsapatok, cégek, támogatók, önkéntesek jelentkezését!

TOBOROZZ, SZERVEZZ, és NEVEZZ!

Mi már izgatottan várjuk jelentkezéseteket, s közben gőzerővel dolgozunk a támogatásokon, a programokon és a palackok felderítésén!

Köszönjük, hogy vagytok!
Kalózok, HAJÓÓÓÓRA!!

A rendezvény főszervezője és ötletgazdája a Természetfilm.hu Egyesület

Támogatóinknak, Partnereinknek és az idei szakasz önkormányzatainak köszönjük a sok segítséget!

További információk:

petkupa@gmail.com
www.petkupa.hu
Forró drót: 06 30 314 7550

Osszátok meg Facebook oldalunkat, hogy minél többen tudjanak segíteni a Tiszán!

Ajánlott cikkek