PET Kupa 2017! - Publikus az idei dátum és útvonal!

PET Kupa 2017 ***** 5. alkalommal a Tiszáért!

Tisztelt Támogatónk!
Kedves PET Kalóz, Önkéntes, Kolléga és Barát!

Még soha nem kaptunk annyi támogatást, segítséget és bátorítást a Tisza megtisztításához, mint 2016-ban. Ennek köszönhető, hogy több rekordot is felállítottunk. Minden eddiginél több hulladékot szedtünk ki a folyóból, több hulladékhegyet térképeztünk fel mint valaha, egyre többen sorakoznak fel a Tisza ügye mellett, váratlan és nagyvonalú támogatásokat kapunk cégektől és magánszemélyektől.

Örökös PET Kalauzunk, Gyenes Károly minden eddiginél hamarabb látott hozzá az új túraszakasz kijelöléséhez, aztán elszánt felderítőkkel (Szilvi, Geri) kiegészítve még decemberben bejárta a főbb állomásokat. Ezeknek az információknak a birtokában ezennel kihirdetjük az V. PET Kupa időpontját és útvonalát. Az Admiralitás természetesen a változtatás jogát fenntartja, de nem húzzuk tovább, itt a lényeg:

Időpont: 2017. július 1-9.
Útvonal: Dombrád – Tiszalök
Nevezés: 2017. február 1-től a Jelentkezz menüpontban
Elérhető már a friss, 2017-es Versenyszabályzat is!
Önkénteseknek jelentkezés itt: Önkéntesség

Az idei 71 km-es távot a dombrádi hajóépítést követően az Ibrány, Balsa, Tokaj, Tiszaladány, Tiszalök útvonalon (térképen) tesszük meg, tokaji pihenőnappal és kulturális programokkal!

Idén becsatlakozik hozzánk egy flotta a Bodrogról, a Zöld Kör szervezésében.
A bodrogi különítmény Sárospatakról indul és Tokajnál csatlakozunk össze, egyesítve erőinket! Nekik köszönhetően a Bodrog is tisztább és szebb lesz! Hozzájuk a kenuzni vágyók csatlakozhatnak.

S hogy mi is történt a tavalyi PET Kupa óta?

2016-ban az Adjukossze.hu oldalon egy sikeres közösségi adománygyűjtő kampányt zártunk, a Szemétevő Szeméthajó megépítése érdekében. Támogatóinknak folyamatos tájékoztatást ígértünk, és habár a megvalósítás lassabban halad a tervezettnél, a fejlesztés jó irányba halad. A tervezőkkel és az első modul merüléspróbájáról ITT olvashattok.

A Siemens Önkéntes Közösség 2016-ban indított először csapathajót. Amit a Tiszán láttak, meggyőzte őket és a menedzsmentet arról, hogy évközben is kell tenni a Tiszáért. A Siemens Zrt. vezérigazgatója, Dale A. Martin a vállalat decemberi gáláján személyesen adta át az egymillió forintos támogatást jelentő plakettet. VIDEÓ és CIKK egyaránt készült a történelmi eseményről.

Mi köze a Playboy-nak a Tiszához? Csak az kérdez ilyet, aki nem ismeri a Playboy HERO nevű kezdeményezést, amiben hírességek, művészek, üzletemberek sorakoznak fel egy nemes cél mellett. A PET Kupát az a megtiszteltetés érte, hogy a támogatóink, Németh Ottó, Szalay Balázs és Bunkoczi László, felvállalva a céljainkat, kampányoltak értünk. A rendezvényen nemcsak adományokat, de a Playboy kiadója, a Marquard Média kétmillió forintos hirdetési csomagját is megkaptuk. A díjátadóról és hőseinkről ITT olvashattok többet.

Önkéntesek kerestetnek!

Keressük továbbra is azokat az önkénteseket, akik segíteni szeretnének a PET Kupának. Évek óta dolgozunk a szennyezések felmérésén, csökkentésén, a szemléletformáláson, cégek bevonásán s egyre szerteágazóbb tevékenységünk egyre több energiát és szakembert igényel.
Jelentkezz nálunk, ha tudásoddal segíteni szeretnéd a Tisza ügyét!

Idei egyéb terveink

Az idei PET Kupáig még sok tennivalónk lesz, február 20-22. között hulladék monitoringot végzünk, melynek keretében felmérjük az útvonal ártéri erdőit Dombrád és Tokaj között.

Idén nyáron 2017. július 1-jén veszi kezdetét a szemétderby!
Várjuk elszánt magáncsapatok, cégek, támogatók, önkéntesek jelentkezését!

Márciusban szeretnénk megrendezni a II. Tiszai Kerekasztalt, ami a szennyezések szakmai megvitatásának ad helyet és a megoldásokat, együttműködéseket segíti elő.

A rendezvény főszervezője és ötletgazdája a Természetfilm.hu Egyesület.

Támogatóinknak, Partnereinknek és az idei szakasz önkormányzatainak köszönjük a sok segítséget!

Posta György, Tokaj polgármesterénél megbeszélésen

További információk:

petkupa@gmail.com
www.petkupa.hu
Forró drót: 06 30 314 7550

Osszátok meg Facebook oldalunkat, hogy minél többen tudjanak segíteni a Tiszán!

Ajánlott cikkek