Önkéntesek kerestetnek!

A PET Kupának egyik fő hajtó motorja az önkéntesség. Minden szervező és segítő rengeteg időt és energiát áldoz a közös misszióra, miszerint meg szeretnénk tisztítani éltető folyónkat, amely év tízezredek óta alakítja kultúránkat, hazánkat, éghajlatunkat…

Keressük azokat az önkénteseket, akik segíteni szeretnének a PET Kupának. Évek óta dolgozunk a szennyezések felmérésén, csökkentésén, a szemléletformáláson, cégek bevonásán s egyre szerteágazóbb tevékenységünk egyre több energiát és szakembert igényel. Jelentkezz nálunk, ha az alábbiakban szívesen részt vennél, mint PET Kalóz (a részletes lista és jelentkezés a felsorolás utáni linken található):

  • kutatás, cikkek írása,
  • fordítás angol, román, ukrán nyelvre,
  • részvétel a PET Kupa kiállításon: installáció építés, bontás, részvétel a stand munkájában,
  • az éves PET Kupa segítése, a verseny lebonyolítása, és a sok-sok hulladék szedése-válogatása.

A jelentkezéshez szükséges ívet itt tudod kitölteni: Önkéntesség

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeretne javítani folyóink állapotán és szeretné tevékenységével is felhívni a figyelmet a környezetvédelem és a részvétel fontosságára! Ajánljuk továbbá természetvédelmi-, környezetvédelmi szakot hallgatóknak, az evezős sportok kedvelőinek, aktív zöldgallérosoknak, vagy azoknak akik csak heccből akarnak egy hetet kalózkodni a Felső-Tiszán! Nem utolsó szempont a csodás társaság, mert a PET Kupának van egy fantasztikus összekovácsoló ereje! Próbáld ki! 😉

Miért jó az önkéntesség?
Röviden megfogalmazva teljessé, boldoggá és szabaddá tesz!

Az első hulladékrégész akciónk

Hosszabban és hivatalosabban: “Az önkéntesség olyan tevékenység, amelyet a személy szabad akaratából, egyéni választása és motivációja alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül végez más személy, személyek vagy a közösség javát szolgálva. … Önmagában jó és értékes, egy mód, mellyel képessé tehetjük a társadalom tagjait, hogy aktív szerepet vállaljanak mind tágabb földrajzi, mind szűkebb érdekközösségekben, mely egyidejűleg hasznos a támogatásra szorulóknak és az önkéntes munkát végzőknek is. Az önkéntesség az egyik eszköze az esélyegyenlőség fejlesztésének, hozzájárul a szegénység, a kirekesztődés csökkentéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez, segíthet a munkanélküliek munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, de nem helyettesítheti a fizetett munkaerőt. Klasszikus értelemben véve az önkéntesség a közösségi gondoskodás, a társadalmi szolidaritás – s ezen belül a karitatív tevékenység – az emberiség fejlődésének alapértékei közé tartozik. Az önkéntességben juthat kifejezésre az állampolgári elkötelezettség és felelősségvállalás össztársadalmi „rehabilitációja” mindazokért, akik a segítségnyújtás érintettjei. Ebből következik, hogy az önkéntes tevékenységvégzés olyan humán erőforrás, amely egyrészt hozzájárul társadalmunk erkölcsi, szociális, kulturális fejlődéséhez, másrészt a gazdaság – nemzeti jövedelemben mérhető – erősödéséhez.”

Szerződés: Az önkéntesekkel „önkéntes szerződést” kötünk, melyben mindenki vállalja, hogy saját felelősségre vesz részt az akcióban.

Szakmai partnerünk az önkéntesek szervezésében az Önkéntes Központ Alapítvány.

A jelentkezéshez szükséges ívet itt tudod kitölteni: Önkéntesség

Ajánlott cikkek