Palackra magyar!

A 2016-OS PET FLOTTA

PAPILIO, Fesztivál-Pet, Obi van KENUbi, Bandisztán, EvezőSÖK, TISZA 2, MeglePETés 2, Kutyavacsorája, Aztakeservit, Schneci, PETemplom, azaz a 2016-os PET Kupa flottája. PALACKOK reszkessetek! Pillepalack hajóinkkal idén a Szatmárcseke – Tiszamogyorós távon evezünk és hulladék mentesítünk a Tiszán.

Rajz: Aztakeservit hajóterv – a csapat második alkalommal indul a Kupán, 2015-ben környezetvédelmi különdíjat szerzett

Rajz: A tavalyi nyertes Schneider Electric 2016-os hajóterve

VÍZ, VÍZ, TISZTA VÍZ
Magyarországon szerencsések vagyunk, bőséges a tiszta ivóvíz (egyelőre…). A tiszta, egészséges víz életünk alapja, a legfontosabb ökoszisztéma szolgáltatások egyike. A PET Kupa célja, hogy felhívja a figyelmet vizeink tisztaságának fontosságára és a bennük rejlő természeti értékeket megőrzésére. A PET Kupával hagyományt teremtettünk és megmutatjuk, hogyan lehet játékosan, kreatívan megbirkózni a nagy feladattal.

PALACKRA MAGYAR!
A PET Kupa Kalózai idén Szatmárcsekén építik meg saját pillepalack hajóikat, hogy nekivághassanak a csaknem 100 folyamkilóméretes távnak. A flotta június 4-től 9-ig evez a Tiszán és gyűjti a hulladékot a folyóból és az ártérből.

Így készül a PET Hajó, 2015 Tilos Rádió csapata

ÚJDONSÁGOK 2016-BAN
A PET Kupa az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül. Ez köszönhető a lelkes szervezőcsapatnak, a sok önkéntesnek, a tiszai települések támogatásának, a hatóságok együttműködésének és a cégek szponzorációinak. Ebből is látszik, milyen sokan és sokféleképpen támogatják a Tisza ügyét.
A PET Kupa előőrse június elején feltérképezte a 4. PET Kupa távját és felkutatta a főbb hulladék hegyeket, szemét lelőhelyeket. Így az idén célzottan támadhatjuk kalózainkkal a palackokat. Abban bízunk, hogy a tavalyi 3 tonna hulladék rekordot is megdönthetjük.

Június 30-ára a Kupa 0. napjára megszerveztük a nagy előszedést: a jándi kikötőből indulva kitisztítjuk a leginkább szennyezett partszakaszt, az összegyűjtött hulladékot szelektáljuk, és a használhatóakat beépítjük a Kupán induló hajókba.

Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több önkéntes segíti a flotta munkáját. Az önkéntesek segítségünkre lesznek a naponta begyűjtött hulladék válogatásában, szelektálásában, zsugorításában is. Az elszállítást és a hasznosítható hulladékok kezelését és előkészítését a nyíregyházi Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. vállalta magára, így megoldottá válik a hasznos hulladék újrahasznosítása is.


KIK HOZTÁK LÉTRE ÉS KIK TARTJÁK ÉLETBEN?

A PET Kupát a Természetfilm.hu alkotóközösség tagjai álmodták meg. A PET Kupa egy civil kezdeményezés, amelyet ma már társadalmi szervezetek, cégek és hatóságok támogatnak, ereje a Tisza-menti települések tenni akarásában rejlik, és abban, hogy pozitív példával jár elől. A PET hajózás izgalmas, életre szóló kaland, aminek csapatépítő jellege egyre több hazai céget is a Tisza ügye mellé állít.


NÉLKÜLÜK NEM JÖHETETT VOLNA LÉTRE a 4. PET KUPA

FŐ TÁMOGATÓ: OKTF-NHI, www.szelektalok.hu

Támogatók:
Büchl Hungária Kft.
Filmdzsungel Stúdió
Holofon ZRt.
SONAR Búvárcsoport
Schneider Electric
Siemens Magyarország
Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft.
WESSLING Hungary Kft.
Vásárosnamény Város

és még további, sok-sok segítség: Partnereink

Ajánlott cikkek