Rajtunk a világ szeme

Az V. PET Kupa előtt, alatt és után a média élénken követte a kupa erőt próbáló és kalandos eseményeit. Néhány hír a legérdekesebbek közül.

Turistamagazin.hu, 2017. június 23.

"Az év nagy részében semmi nem látszik a hulladékból, a növények eltakarják azt, még a vízitúrázók is úgy elmennek a „PET-bányák” mellett, hogy észre sem veszik azokat. Azonban van az évnek pár napja, pár hete, amikor jön az áradás, és megindul a rengeteg hulladék. Ilyenkor a palackok valósággal ellepik a vizet."

Euronews, 2017. július 6.

"Szemétből vagány tutajok? Ezt az emlékezetes kalandot kínálja az önkénteseknek a tiszai Pet Kupa. Már az építés is önmagában egy kaland, közösen tutajokat alkotni a folyóból kiszedett műanyag szemétből. Az élmények ezután folytatódnak, amikor az önkéntesek nekivágnak a folyónak a maguk építette járművekkel."

RTL Klub, 2017. július 7.

"Virágmintás vitorlás, stégre hasonlító katamarán és teljes egészében PET, azaz műanyagpalackokból épült kenu is van a mezőnyben."

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kidobott-muanyagpalackokbol-epult-hajokkal-tisztitjak-a-tiszat

National Geographic, 2017. július 7.

"Az idei kihívást a 3200-3700 tonna, az év eleji jégzajlással hazánkba érkező hulladék alapozta meg. Ennek nagy részét a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság már összeszedte, a PET flotta pedig a nehezebben megközelíthető részeken dolgozik majd, illetve a hátramaradt hulladékokat szedi össze."

http://www.ng.hu/Fold/2017/07/07/PET-palackok-rettegjetek

Index, 2017. július 8.

"A kenusaink a papucsoktól a hungarocell táblákon át az olajos hordókig, sőt a szétbontott hűtökig mindent találtak, aminek semmi, de semmi helye nem lenne Magyarország legszebb folyójában."

http://index.hu/belfold/2017/07/08/mit_keresnek_a_kibelezett_hutok_a_tiszaban/

Index, 2017. július 10.

"A part menti nádasokban, a behajló fák ágai alatt feltorlódott szeméthegyek felszámolása egyszerre felemelő és gyomorforgató érzés. Nem elég, hogy a cirill betűs palackokban megrohadt sör rettentően büdös, és gumikesztyűben is borzasztó érzés megfogni, de gyakran fogja el az embereket a kilátástalanság is."

http://index.hu/belfold/2017/07/10/pet_kupa_vegeredmeny/

Hír TV, 2017. július 13.

Vajon mennyi műanyag van egy 3,5 kilós tiszai hordalék kupacban? PET Prof, Hankó Gergely méréséből kiderül.

http://hirtv.hu/reggelijarat/pet-kupa-a-tisztabb-tiszaert-1399269

Tilos Rádió, 2017. július 14.

Veterán és újdonsült PET Kalózok osztják meg egymással és a hallgatókkal a tiszai élményeiket a Tilos Rádió környezetvédelmi műsorában.

https://tilos.hu/show/planet-error

Hiradó.hu, 2017. július 19.

"Az idei jó teljesítmény köszönhető az előzetes hulladékmonitoringoknak, a rekordszámú hajónak és önkéntesnek, valamint a PETényi Szemétszedő Szeméthajó hathatós szemétszállító közreműködésének."

http://www.hirado.hu/2017/07/19/ismet-rekordot-dontott-a-pet-kupa/

Támogatóink

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Ajánlott cikkek