Sajtótájékoztató és rekordkísérlet

MEGHÍVÓ

2015-ben a három éves PET Kupa minden eddiginél nagyobb, közel 20 hajóból álló flottával vág neki a Tiszának, hogy felvegye a harcot a folyót minden évben sújtó pillepalack hulladékáradattal. Ez alkalomból a PET Kupa meghívja Önt különleges, rekordkísérlettel egybekötött sajtótájékoztatójára, amelyre 2015. június 24-én szerdán 09:30-tól kerül sor Budapesten, az Újpesti-öbölben.

A sajtótájékoztatón Vereckei Ákos többszörös olimpiai bajnok kajakozó, a 2015-ös PET Kupa védnöke, gyorsasági rekord felállítására tesz kísérletet egy 100%-ban pillepalackokból készült kajak segítségével. A CsakPET (tervező, építő: Nagy Máté) 2014-ben több mint 100 folyamkilométert tett meg a Tiszán és elnyerte a 2. PET Kupa leggyorsabb hajójának járó címet. A rekordkísérlet után a vállalkozó kedvű újságíróknak lehetősége nyílik személyesen is kipróbálni az egyszemélyes PET hajót, és megismerkedhetnek a 3. PET Kupa csapataival és célkitűzéseivel. A PET Kalózok nagy dologra vállalkoznak: az összegyűjtött műanyag palackokból hajókat építenek és nekivágnak a folyónak, hogy még több úszó szeméttől tisztítsák meg a folyót és az ártéri erdőket.

Részvételi szándékát kérjük jelezze egy klikkeléssel ITT!

Menetrend:

  • 09:30 – Gyülekező, közben Tudományos Látványshow – a Csodálatos PET palack címmel, a Messer Hungarogáz Kft. szervezésében. Hozz magaddal egy pillepalackot és fizikusunk csodákat tesz vele!
  • 09:50 – Bemutatkozik a PET Kupa
  • 10:00 – Vereczkei Ákos, a 2015-ös PET Kupa védnöke gyorsasági rekordkísérlete a tavalyi PET Kupa leggyorsabb PET hajójával, a CsakPET-tel.
  • 10:20 – Bemutatkoznak a 2015-ös hajók építői; csapatok ismertetése, támogatók rövid bemutatása, kérdések.
  • 10:30 – Lehetőség egyéni interjúk készítésére és a CsakPET személyes kipróbálására, csak úszni tudóknak, saját felelősségre!

Ajánlott cikkek